Bestratingen

Van Dijk bestratingen is gespecialiseerd in alle voorkomende bestratingswerken voor zowel de particuliere als de zakelijke klant. Of u nu uw tuin of oprit opnieuw bestraat wilt hebben of een hele straat wilt voorzien van nieuw straatwerk. Van Dijk bestratingen staat graag voor u klaar.

Professioneel straatwerk 

Professionele straatwerken zijn vaak grotere en bedrijfsmatige bestratingprojecten als woonwijk / wegenbestrating, parkeerhavens / vakken, noodbestratingen en bestratingen rond bedrijfspanden.

Voor projecten onder 1500 vierkante meter kan voor handmatige bestrating worden gekozen, er worden koppels ingehuurd op uurtarief of er is sprake van projectaanname. Een koppel bestaat uit een stratenmaker en een opperman. Projecten boven 1500 vierkante meter dienen volgens de wet machinaal te worden bestraat.

Voor een vrijblijvende offerte voor uw straatwerk, particulier of zakelijk, neem contact met ons op.

Hoe gaan we te werk?

Stap 1: Op hoogte brengen van de ondergrond

Bij alle soorten van bestrating dient eerst de ondergrond op hoogte te worden gebracht en al dan niet machinaal te worden uitgevlakt. Door een kraanmachinist wordt het te bestraten gedeelte van de grond afgegraven om vervolgens te worden aangevuld met stopzand en steenkorrel bij garagepaden. Hoogtes worden uitgezet of met een laser bepaald om zo een goede afwatering te bewerkstelligen. Na het aantrillen van de ondergrond kan met de daadwerkelijke bestrating worden begonnen.

Stap 2: Bestrating en legverbanden / patronen

Op de op hoogte gebrachte ondergrond worden vervolgens de gekozen bestratingsmaterialen in het gekozen legverband aangebracht. Alvorens hiermee te beginnen worden eerst de banden, die ter versteviging van de bestrating dienen, gesteld en geplaatst.

In de bestratingwereld kennen we diverse soorten legverbanden, welk verband gekozen wordt kan per project verschillen. De meest voorkomende legverbanden worden hieronder weergegeven.

Nadat de oppervlakte is bestraat vangt ter afwerking het knipwerk aan waarna het geheel wordt afgetrild en afgestrooid met brekerzand.